کلاس آموزش تعمیرات دستگاه ویدئو پروژکتور یا همان دیتا پروژکشن در کارگاه پیشرفته شامل تعمیر انواع برندهای اپسون، سونی، ویوسونیک، کاسیو، ریکو و هیتاچی میباشد. ابتدای این دوره با آنالیز مدار ویدئو پروژکتور آشنا شده و تعمیر برد تغذیه، مین برد، تعویض قطعات مصرفی و لامپ دیتاپروژکتور تدریس میشود. تعمیرکار ویدئو پروژکتور این دوره را عملی و کاربردی روی دستگاه آموزش میدهد.
آموزش تعمیرات ویدئو پروژکتور
در آموزش تعمیر ویدیو پروجکشن کلیه برندها و مدلها مورد بررسی قرار میگیرد. نقشه خوانی مادربرد دستگاه و عیوب سخت افزاری تدریس میشود. آموزش الکترونیک SMD پیش نیاز کلاس تعمیرات پروجکشن است. همواره خرید دستگاههای حرفه ای نظیر دیتا پروژکتور با هراس ناشی از دریافت گارانتی و خدمات پس از فروش مطلوب همراه است. شرکت کامتک در دوره آموزش تعمیرات ویدئو پروجکشن میتواند کارآموزان را به درجه عیب یابی سخت افزاری این دستگاهها برساند و براحتی بتوانید دیتا پروجکشن های مختلف را عیب یابی و تعمیر کنید.
برای اینکه یک تعمیرکار پروجکشن ماهر شویم لازم است که بیس الکترونیک خوبی داشته باشیم. به همین منظور کسانیکه میخواهند از پایه تعمیر پروزکتور را شروع کنند در ابتدا تمامی قطعات الکترونیکی روی برد شامل SMD , DIP را شروع میکنیم تا به عیب یابی برد برسیم. برای رسیدن به قطعه معیوب به شما نحوه ولتاژگیری و جریان کشی را یاد میدهیم که بدون دانش نقشه خوانی بتوانید قطعات معیوب روی برد پروژکتور را شناسایی و تعویض کنید. طریقه خروجی گرفتن در تعمیرات دستگاه پروجکشن و عیب یابی بخش صدا و تصویر از موارد پایانی این کلاس است.
موارد تدریس در آموزش تعمیرات ویدئو پروجکشن
روش تدریس تعمیرات پروجکشن در کامتک بصورت کاربردی و عملی زیر نظر تعمیرکار ویدئو پروژکتور انجام میشود. به همین جهت مسیر کلاس با سرفصلهایی از پیش تعیین شده در اختیار شما قرار میدهیم. حتی اگر بخشی از سرفصلها را میدانید از موارد مهمتر و تخصصی تر در تعمیرات پرژکتور میتوانید شروع کنید. در زیر موارد اصلی کلاس برای شما آورده شده است:
- بررسی بردهای مختلف برندهای ویدیو پروژکتور از لحاظ فنی و ساختار
- شناخت اجزای داخلی دستگاه ویدئو پروژکتور و عملکرد هر یک
- روش باز و بسته کردن صحیح و تعویض مکانیکال پروژکتور
- آموزش قطعات SMD روی مین برد و کارایی هر یک
- روش تست و اندازه گیری قطعات اس ام دی و کار با ابزاراهای تعمیرگاهی
- رسم دیاگرام ساده و عملکرد مادربرد دستگاه پروژکتور
- آموزش مسیریابی و عیب یابی بخش تغذیه پروژکتور
- ارتباط قطعات تشکیل دهنده روی مین برد و تغذیه و خروجی دستگاه
- آموزش عیب یابی بخش گرافیک شامل چیپ اصلی پردازنده VGA
- تعمیر عیوب مربوط رنگ CARELWEEL ویدئو پروژکتور
- اموزش تعمیر اختلالات منشور رنگ LCD ویدئو پروژکتور
- آموزش ریبال و شابلن کاری چیپ و درآوردن و جازدن صحیح آی سی ها
- روش ولتاژگیری صحیح مین برد جهت رسیدن به قطعه معیوب
- آموزش تست و خروجی گرفتن چیپ صدا و IC مرتبط صوت
- روش تمیزکاری بخش های مکانیکی دستگاه ویدئو پروژکتور
- آموزش پروگرام کردن آی سی های قابل برنامه ریزی
- آموزش رفع عیوب مربوط به Main Board ویدئو پروژکتور
- آموزش تعمیر و تعویض لامپ دیتا پروجکشن
- روش تعمیر عیوب مربوط به پاور لامبلاست
- آموزش تعمیر و تعویض لامپ ویدئو پروژکتور
- آموزش تعمیر عیوب مربوط به لنز و اپتیک پروژکتور
- روش عیبیابی و تعمیرات مربوط به تراشه DMD
- آموزش عیبیابی و تعمیرات مربوط به چرخه رنگ
- شاخت هوزینگ (housing) یا اسمبلی لنز (Lens Assembly) پروژکتور
- برطرف کردن عیب زرد بودن تصویر یا مخدوش بودن
- آموزش عیبیابی و تعمیرات مربوط به فن ویدئو پروژکتور
- روش رفع اختلالات مربوط به ریموت کنترل ویدئو پروژکتور
- تعمیر عیوب مربوط به چرخ عیوب مربوط به پاور ویدئو پروژکتور
- بررسی عیوب متداول که برای اکثر دستگاههای پروژکتور بوجود میآید
برگزاری دوره آموزش تعمیرات دستگاه ویدئو پروژکتور
گذراندن دوره آموزش الکترونیک قبل از آموزش تعمیر ویدیو پروجکشن الزامی است. کارآموزانی که از شهرستان برای گذراندن دوره تعمیر پروژکتور میآیند میتوانند از امکانات خوابگاه برخوردار شوند. آموزش تعمیر دیتا پروجکشن زیر نظر تعمیرکار با ۲۷ سال سابقه آموزش تعمیر گیرنده دیجیتال، آموزش تعمیر ویدیو سی دی و آموزش تعمیر دیتا پروژکتور تدریس میشود. تا سه ماه بعد از دوره آموزش تعمیر دیتا پروژکتور از خدمات و پشتیبانی کامتک بصورت رایگان استفاده کنید.
نکته: دوره آموزش تعمیر ویدئو پروژکتور و آموزش تعمیر پلی استیشن و آموزش تعمیر گیرنده دیجیتال شامل تخفیف ویژه میباشند. تقریبا مدارات هر کدام از این دستگاهها مشابه به یکدیگر است. تفهیم برد دیتا پروجکشن در کنار مدار پلی استیشن و گیرنده دیجیتال بهتر و ساده تر میباشد.
آموزش تعمیرات پاور ویدئو پروژکتور
یکی از اجزا مهم دستگاه های ویدئو پروجکشن پاور یا منبع تغذیه می باشد. کار این قطعه این است که انرژی دیگر اجزا را از جمله خنک کننده، لامپ و … مهیا می کند. اگر منبع تغذیه سالم نباشد یا ضعیف باشد موجب می شود طول عمر دیگر اجزای دستگاه کم شود. خود پاور یا همان منبع تغذیه هم از قطعه های مختلفی تشکیل شده که یکی از این قطعه ها خازن می باشد. در اصل در بیشتر موارد، خازن باعث تخریب پاور دستگاه ویدئو پروژکتور می شود.
در بین قطعات ویدئو پروژکتور پاور به عنوان ورودی برق ویدئو پروژکتور شناخته می شود. به همین علت در صورت وجود مشکل باید افراد متخصص نسبت به تعمیر ویدئو پروژکتور آن اقدام کنند. زیرا امکان حریق و یا خرابی دیگر اجزا در هنگام تعمیر این قطعه وجود دارد.
همانطور که سرفصلها را مشاهده کردین ما در این بخش از شناخت قطعات تشکیل دهنده روی مدار دیتاپروژکتور شروع میکنیم تا عیوب مربوط به خروجی مدار که جریان را به مین برد میرساند.
روشهای اهم گیری و مسیریابی این بخش اصلولی با ترفندهای خاص در اختیار شما قرار داده میشود.
برندهای اصلی در کلاس تعمیر ویدئو پروژکتور Video Projection
آموزش تعمیرات ویدئو پروژکتور ان ای سی، دوره تعمیر ویدئو پروژکشن هیتاچی، روش تعمیر دیتا پروژکتور پاناسونیک، کلاس تعمیر ویدئو پروژکتور سونی SONY، آموزشگاه تعمیر ویدئو پروژکتور ایسر، آموزش تعمیر ویدئو پروژکتور اپسون، دوره تعمیر ویدئو پروژکتور بنکیو، روش تعمیر دیتا پروژکتور سانیو، آموزش تعمیر ویدئو پروژکتور اپتما، آموزش تعمیرات ویدئو پروژکتور توشیبا toshiba، کلاس تعمیر ویدئو پروژکتور شارپ Sharp، تعمیرات دیتا پروژکتور ریکو Ricoh، آموزش تعمیرات ویدئو پروژکتور ویوسونیک viewsonic، دوره تعمیرات پروژکتور ویویتک vivitek، روش تعمیرات ویدئو پروژکتور دل Dell، تعمیرات ویدئو پروژکشن میتسوبیشی، آموزش تعمیرات ویدئو پروجکتور کانن Canon، تعمیرات دستگاه پروژکتور لیزگانگ Liesegang، تعمیرات ویدئو پروژکتور ال جی LG، دوره آموزش تعمیرات ویدئو پروژکتور کاسیو Casio، کلاس تعمیرات ویدئو پروژکتور ایسوس Asus، روش تعمیرات ویدئو پروژکتور شیائومی Xiaomi و آموزش تعمیرات دستگاه پروژکتور کریستی Christie در کارگاه تعمیرات کامتک مهیا برای تمرین میباشد.
آموزش تعمیر برد اصلی یا Main board دیتاپروژکتور
مین برد دیگر قطعه مهم در ویدئو پروژکتور است. مسئولیت این قطعه کنترل کردن و دستور دادن به دیگر اجزا ویدئو پروژکتور را می باشد. قطعات ویدئو پروژکتور از طریق خروجی هایی که بر روی مین برد وجود دارد با کابل و فیش های مختلف به آن متصل، سپس از آن دستور می گیرند. اگر دیگر قطعات در نحوه کاری خود گرفتار ایراد شوند، مین برد دستور روشن شدن دستگاه ویدئو پروژکتور را صدور نمی کند. از دلایل خرابی و عیب در مین برد برخورد ضربه یا رطوبت و افت و خیز فشار برق می باشد.
ایراد مین برد ویدئو پروژکتور را با مولتی متر میتوان مسیریابی و ولتاژ گیری کرد تا به قطعه معیوب رسید. بخش تغذیه و مینبرد اصلی پروژکتور بصورت کامل توسط تعمیرکار آنالیز و تدریس میشود.
بیشترین مبحث درسی در کلاس تعمیرات پروژکتور هیمن مینبرد یا برد مادر پروژکتور است. ارتباط چیپ گرافیک، آی سی کنترلر و پردازنده دستگاه از سخت ترین مراحل عیب یابی روی مینبرد پروژکتور است. تعمیر IC صدا، تعمیر IC بلوتوث، تعمیر IC یو اس بی و تمامی قطعات مرتبط به صوت و تصویر در تعمیرات مادربرد پروژکتور گنجانده شده است.
روش تعویض لامپ ویدئو پروجکشن
لامپ یکی دیگر از قطعات ویدئو پروژکتور است که بخار جیوه زیادی دارد. هنگامی که جریان الکتریکی از درز لامپ رد می شود، موجب روشن شدن بخار می شود. این لامپ ها در بخش خارجی ویدئو پروجکشن قرار دارند. روند ساخت این لامپ ها بسیار سخت می باشد. به همین دلیل قیمت بالایی دارند. لامپ های دستگاه ویدئو پروژکتور به دلیل برخورد آب و ضربه می تواند خراب شود.
روش عیب یابی لامپ دیتاپروژکتور و اصول صحیح تعویض آن بسیار مهم است که در این قسمت برای شما عملا آموزش داده میشود. البته خیلی از کارآموزانی که برای اموزش تعمیر پروژکتور مراجعه میکنند تعویض لامپ را بلد هستند که ما از سرفصلها فاکتور میگیریم.
آموزش تعمیر لیزر ویدئو پروژکتور
اشکالات کاهش کیفیت و داشتن اختلال در رنگ تصاویر ایجاد شده و به هم ریختگی تصاویر پروژکتور معمولا ناشی از خرابی لیزر این دستگاه است. در پروژکتورهای لیزری، لیزر با LED ترکیب شده و لامپ های جدیدی را موسوم به لامپ لیزری یا Laser & LED Hybrid ساخته است. با روشن شدن این لامپ ها، نوری آبی رنگ به سمت قسمت فسفری رنگ پروژکتور تابانده می شود. سپس LED وارد عمل شده و رنگ قرمز را می سازد. بنابراین سه رنگ اصلی ترکیب شده و تصویر روی صفحه سفید به نمایش در می آید؛ که شما در کارگاه تعمیرات لیزر دستگاه پروژکتور را آموزش میبینید.
آموزش عیب یابی تغییر رنگ تصویر پروژکتور
تعویض صفحات پلاریزه یا منشور (prism assembly)، سرویس نمایشگر سایه رنگهای زرد، قرمز، بنفش یا آبی و عیب یابی پروژکتورهای DLP یا صفحات پلاریزه در پروژکتورهای LCD از موارد این بخش در آموزش است.
آموزش عیب یابی و تعمیر خرابی تصویر پروژکتور
همه پروژکتور ها ، باید عمود بر سطح نمایش قرار بگیرند تا تصویر آنها بهترین کیفیت را داشته باشد. در غیر این صورت با مشکل Keystoning یا پیچیدگی تصویر و نهایتا خرابی تصویر پروژکتور رو به رو خواهیم شد. در مشکل Keystoning معمولا یک طرف تصویر کمی بزرگتر از طرف دیگر آن است. ممکن است تنظیمات درست Keystone این مشکل را برطرف کند، اما این مکانیزم یک روش دیجیتالی است که تفکیک پذیری قابل دسترسی را دستکاری کرده و در نتیجه کیفیت تصویر را کم می کند. در این بخش شما نحوه تعمیرات تصویر پرجکشن ها را یاد میگیرید.
آموزش عیب یابی و تعمیر لنز پروژکتور
اگر لنز پروژکتور شفافیت مناسبی ندارد، ممکن است دلیل این مشکل، کثیف بودن داخل دستگاه باشد. در صورتی که لنز پروژکتور دچار خطاهای اپتیکی شده باشد، مانند تاریکی و افت نور، باید با استفاده از دستگاه های خاصی مثل لوپ های اپتیکی و تبدیل های فوکوس، مشکل را تشخیص داده و رفع کرد که آنرا در این بخش آموزش میدهیم.
روش تعویض لنز دستگاه ویدئو پروژکتور
از قطعات ویدئو پروژکتور که اهمیت زیادی دارد لنز دستگاه ویدئو پروژکتور است. به طوری که هر تصویری که از دستگاه عبور کند، از لنز رد می شود. لنز ها شامل دو دسته واید و معمولی هستند. لنز ها باید با فاصله ای که دستگاه تا پرده دارد متناسب باشد. مدل های واید این قابلیت را دارند که از فاصله کم، بزرگ ترین تصویر با کیفیت را نشان دهند.
آموزش تعویض لنز پروژکتور نیز در کلاس بصورت عملی برای شما توضیح داده میشود. حساسیت این لنز در خروجی تصویر دستگاه مهم است، بنابراین باید با قلقهای نصب اشنا شوید.
آموزش تعمیر مشکل عدم نمایش تصویر در پروژکتور
برای تعمیر ویدئو پروژکتور با مشکل عدم نمایش تصویر، ابتدا باید منابع مختلف مشکل را بررسی کرد. در صورتی که مشکل از سیم های اتصال تصویر باشد، بهتر است آن ها را بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که همه سیم ها به درستی متصل شده باشند. همچنین، باید رزولوشن تصویر را در نظر گرفته و اطمینان حاصل کنید که با قابلیت های پروژکتور سازگار است.
آموزش رفع مشکل پرش تصویر پروژکتور
علامت اصلی بروز مشکل پرش تصویر در پروژکتورها، خرابی قطعه ای به نام Carelweel یا چرخه رنگ با سنسور نور و موتور است. برای تعمیر پروژکتور در این شرایط، باید چرخه رنگ تعمیر یا تعویض شده و یا کابل های مربوطه اصلاح گردند.
روش عیب یابی سیاهی، کم نوری و گرفته بودن تصویر پروژکتور و یا نبود بخشی از تصویر
این اشکال در ویدئو پروژکتورها میتواند در نتیجه آسیب منشور و یا بلوک های نوری باشد که جهت تعمیر خرابی تصویر پروژکتور پس از ۳۰۰۰ ساعت، لامپهای دستگاه تعویض می شوند. که شما آموزش تعویض لامپ پروژکتور را یاد میگیرید.
عیب یابی برد الکترونیکی بالاست Ballast دیتاپروژکتور
مسئولیت برد Ballast بالاست این است که جریان برق را از منبع تغذیه بگیرد و به لامپ برساند. این برد موجب زیاد شدن دمای بخار جیوه و در نتیجه موجب روشن شدن لامپ دستگاه می شود. به دلیل آن که ولتاژ در هر ویدئو پروژکتوری فرق دارد، برد بالاست هم مدل های مختلفی دارد.
این مدار فرمان نیز ممکن است در اثر نوسانات ولتاژ آسیب ببیند. تشریح برد الکترونیکی بالاست در کلاس بطور کامل در ادامه تعمیر مادربرد پروژکشن میباشد.
آموزش تعویض کالر ویل یا چرخ رنگ
کالرویل یکی دیگر از قطعات ویدئو پروژکتور است که میان لامپ و تونل نوری قرار می گیرد. کالرویل از شیشه های دایره ای شکل با رنگ های مختلف ساخته شده است. در واقع هر مقدار که رنگ های درون کالرویل بیشتر باشد، رنگ تصویر کیفیت بالاتر می باشد.
اینکه عملکرد کالر ویل (چرخ رنگ) در دیتاپروژکتورها به چه صورت است برای شما شرح داده میشود تا با عیوب مرتبط به این بخش اشنا شوید.
اگر برند خاصی از دیتا پروژکتور مد نظر دارید برای تمرین میتوانید بهمراه بیاورید. اما تمامی برندهای در بازار شامل ساختار مدار یکسانی هستند. البته ممکن است قدرت قطعات بکار رفته روی مدار و نوع لامپ و لنز دستگاه تغییر کرده باشد.
بنابراین با کمی تمرین روی یک نوع برند شما میتوانید هر برندی از پروژکتور را عیب یابی و تعمیر کنید.