علم بهینه سازی موتور جستجو (SEO) در مورد روشهای فنی مانند عنوان صفحه مناسب (Title) ، تگ ها و متا تگ ها، کلمات کلیدی و عبارات کلیدی (Keywords) و توضیحات مناسب سایت (Description) و کلاً محتوایی که موتورهای جستجو دوست دارند، مطالعه می کند.
آموزشگاه سئو
موتورهای جستجو صفحات وب را به وسیله نرم افزار خزندگی (عنکبوت Spider-Search) پیدا و فهرست بندی می کنند. متاسفانه تمام نرم افزارهای خزندگی یک جور کار نمی کنند. برای مثال اگر صفحه وب شما در یکی از موتورهای جستجو امتیاز بالایی داشته باشد، ممکن است در دیگر موتورها این چنین نباشد. شما در این بخش از آموزش به صورت حرفه ای و تخصصی با روش های بهینه سازی وب آشنا میشوید.
مطالب ابتدایی جلسه اول در دوره آموزش سئو
موارد اولیه سئو در طراحی سایت:
1- استفاده از بهترین کلمات کلیدی
حتما از کلمات کلیدی مرتبط با مطلب خود استفاده کنید. مثلا اگر مطلبی راجع به آموزش طراحی وب سایت نوشته اید بهتر است از کلمات زیر استفاده کنید:
JQuery : ASP.Net : PHP : CMS : Css : Html : طراحی وب : Web Design Training : دانلود آموزش وب
2- استفاده درست از تگ Title
تگ Title ، تگ ظریف در عین حال مهم ترین تگ از نظر SEO است (بعد از متا). شما باید در تگ Title کلماتی کوتاه در عین حال با معنی بیان کنید. برای مثال : عنوان سایت – عنوان مطلب یا برای صفحه اصلی سایتتان فقط عنوان سایت باشد. حتی سعی کنید اگر عنوان مطلبتان بلند است برای تگ Title اش از چیزی کوتاه استفاده کنید یا حتی هیچ تگ Title برای آن نگذارید. هم چنین بعد از تگ Title نام فایل مطلب شما (فایل HTML یا PHP) مهم است که استفاده از فارسی مزایا و معایبی و استفاده از انگلیسی و مزایا و معایبش.
3- انتخاب نام درست (فایل فارسی یا انگلیسی)
استفاده از عنوان فارسی یا انگلیسی در نام فایل هر کدام مزایا و معایبی دارند. استفاده از نام فایل فارسی مثل:
آموزش سئو.html
این نام در مرورگر هایی مانند اینترنت اکسپلورر مانند این دیده می شود: %DF و … ولی مزیت استفاده از نام فارسی به صرفه جویی در وقت و بالا آمدن پیج رنک می شود. ولی برای انگلیسی مزیت این است که در گوگل به راحتی شناسایی شده و باز هم پیج رنکش بالا می آید و تقریبا عیبی ندارد.
4- احتیاط سینتکس (Syntax) برای استفاده از تگ های Meta و Title
احتیاط Syntax در هر جا لازمه حتی SEO! حالا ببینید Syntax لازمه را :
در تگ Title کمتر از ۶۶ کاراکتر استفاده شود. در تگ متا برای description کمتر از ۱۶۰ کاراکتر و برای keywords بیشتر از ۵ کلمه استفاده نکنید.
5- استفاده از description در تگ Meta
این هم یکی از متا های اساسی در SEO هست که باعث می شه توضیح مختصری درباره سایتتون در پایین لینک نشون داده بشه که حتما باید توضیح کوتاه با ۱۶۰ کاراکتر و کمتر باشد. شما اگر سایتی برای بازی دارید بهتر است که از این توضیحات استفاده کنید:
نقد و بررسی بازی های جدید دنیا ترینر بازی بازی کرک بازی
از توضیحات طولانی پرهیز کنید، مثل:
بازی کرک بازی خوش آمدید! دانلود نرم افزار پی دی اف دریافت بازی بازی رایگان پی سی گیم به وبلاگم خوش آمدید. خوش حال میشم مرا با اسم “…” لینک کنید.
6- ایجاد یک صفحه با لینک های جالب
در سایت خود حتما از لینک ها استفاده کنید و حتی الامکان تمامی محتوای صفحات را در یک صفحه بیان نکنید و به صفحات دیگر لینک دهید. حتی سعی کنید لینک ها خارج از سایت باشد مثل مطالب جالب (Fun Posts) . صفحه اصلی سایت شما باید تا حد امکان سبک باشد و مطالب را به چندین فایل تقسیم تقسیم کنید. اگر صفحه اصلی سایت شما با فرمت PHP است فایل index.htm و index.html و حتی الامکان default.aspx نیز بسازید تا به همان فایل php کاربر را هدایت کند. در همین صفحات هدایت کاربر را بعد از ۳ ثانیه یا کمتر هدایت کنید و در این فایل ها تا حد امکان تگ های متا نشان دهید. هم چنین کلمات کلیدی و توضیحات و عناوین پست ها را با لینک قرار دهید. اما آن ها را مخفی نکنید.
7- از مشخصات ALT و Title در تگ های img و a استفاده کنید
استفاده از این مشخصات در تگ های ذکر شده نیز تاثیر بسیاری در جستجوی عکس گوگل دارد در حقیقت این دو مشخصه نام و مشخصات یک عکس در وب را نشان می دهد. هم چنین اگر عکس شما باز نشد ، بتوان با نمایش یک متن کاربر را متوجه منظور عکس یا بازنشدن آن کرد. نمایش عکس های سایت شما در جستجوی عکس گوگل بازدید شما را بالا می برد و ممکن است حتی کاربر ببیند شما برای این عکس چه توضیحی داده اید و چه نوشته اید، بنابراین بازدید سایت شما بالا می رود.
8- سایت خود را معرفی کنید
اولین قدم برای نمایش سایت شما نمایش آن در گوگل یا سرویس های مشابه است بنابراین سایت خود را در آنها ثبت کنید. پس از ثبت کردن سایتتان ۱۰ روز الی ۲ ماه طول می کشد تا به ربات های گوگل معرفی شود. برای اطمینان از ثبت سایتتان جستجو کنید: site:yoursite.com. زودی یا دیری ثبت در ربات ها بستگی به رعایت نکات بعدی و نکات قبلی دارد.
9- فایل robots.txt ، اختیاری ولی مهم
نمی توان درمورد وبلاگ ها به کار برد ولی اگر شما صاحب یک سایت هستید، می توانید این فایل را ایجاد کنید و در root اصلی سایت آپلود کنید. طرز نوشتن محتوای این فایل (Syntax) به این صورت است:
User-agent: * Disallow: /cgi-bin/ Disallow: /js/ Disallow: /css/ Sitemap: Enter Your Sitemap
محتوای این فایل مثل محتوای بالایی باشد فقط به جای Enter Your Sitemap آدرس xml سایت مپ خود را قرار دهید. برای ایجاد Sitemap سایت خود از ابزار وبمستر گوگل کمک بگیرید.
10- استفاده از Validator
آخرین گام برای بهبود SEO سایت، استفاده از Validator سایت W3C می تواند به شما کمک کند تا خطا های سایتتان از بین برود و رتبه سایت شما بالا بیاید. البته می توانید به خطاهای گرفته شده اهمیت ندهید و فقط خطاهایی که به نظر خودتان منطقی می آید درست کنید. زیرا این ربات بسیار اشتباه می کند و اشتباه هم نکند بسیار سخت گیر است. با مراجعه به این آدرس و وارد کردن آدرس سایت خود خطاهای سایت خود را بگیرید.